AngularJS MCQ Quiz Questions with Answer Part 2

Categories: Angular Angular JS MCQ

AngularJS MCQ Quiz Questions with Answer

Part 2

1) Which of the following syntax is used to create a module in AngularJS?

  1. var myModule= angular.module();
  2. var myModule= new Module();
  3. module("app", []);
  4. None of the above

Answer: C 

 

2) Which of the following is used to share data between controller and view in AngularJS?

  1. using Model
  2. using services
  3. using factory
  4. using $scope

Answer: B

 

3) Which of the following statement specifies the data-binding in AngularJS?

  1. Synchronization of data between the model and view components.
  2. Synchronization of data between the model and controller components.
  3. Synchronization of data between the controller and view components.
  4. None of the above

Answer: A

 

4) Which of the following is not a valid AngularJS filter?

  1. lowercase
  2. orderby
  3. email
  4. currency

Answer: C

 

5) Who is known as the father of AngularJS?

  1. Brad Green
  2. Misko Hevery
  3. Adam Abrons
  4. Mike Adams

Answer: B 

 

6) Which of the following directive is used to bind the value of HTML controls to application data?

  1. ng-app
  2. ng-init
  3. ng-model
  4. ng-hide

Answer: C 

 

7) Which of the following community Angular JS belong to?

  1. Twitter
  2. Facebook
  3. Google
  4. Microsoft

Answer: C 

 

8) Is AngularJS completely based on HTML and JavaScript?

  1. Yes
  2. No

Answer: A 

 

9) A module created by using the AngularJS function is called?

  1. module()
  2. module()
  3. mod()
  4. angular module()

Answer: B

 

10) Which of the following types of the component can be used to create a custom directive?

  1. Element directives
  2. Attribute
  3. CSS
  4. All of the above.

Answer: D 

Top Blogs
Angular and Node JS difference Published at:- The top 5 new features of Angular did you know Published at:- Introduction to AngularJS Published at:- Single-Page Applications and Bootstrapping the Application in Angular JS Published at:- Dependency Injection and AngularJS Routes Published at:- AngularJS Templates, Views, Models, Controllers Published at:- Integrating AngularJS with Other Frameworks Published at:- Testing AngularJS Applications in the IDE Published at:- End-to-End Testing with Protractor Published at:- AngularJS Views and Bootstrap Published at:- Adding a New Blog Controller Published at:- Adding a New Blog Template In Angular JS Published at:- Ways to Communicate with REST Services Published at:- Services and Business Logic and Handling User Authentication in Angular JS Published at:- Using Basic Authentication, Creating AngularJS Services, Holding User Credentials in Angular JS Published at:- AngularJS Security : why we are covering security in a book on AngularJS Published at:- MEAN Cloud and Mobile, Local Deployment and Installing Node.js, npm, and MongoDB in Angular Published at:- Angular 4 Questions - Angular 4 Quiz (MCQ) Published at:- AngularJS MCQ Quiz Questions with Answer Part 2 Published at:- AngularJS MCQ Quiz Questions with Answer Published at:- AngularJS MCQ Quiz Questions with Answer Published at:- Angular Interview Question Set 1 Published at:- Angular Interview Question Set 2 Published at:- Angular Interview Question Set 3 Published at:- Angular Interview Question Set 4 Published at:- Angular Interview Question Set 5 Published at:- Angular Interview Question Set 7 Published at:- Angular Interview Question Set 8 Published at:- Angular Interview Question Set 9 Published at:- Angular Interview Question Set 10 Published at:- Angular Interview Question Set 11 Published at:- Angular Interview Question Set 11 Published at:- Angular Interview Question Set 12 Published at:- Angular Interview Question Set 13 Published at:- Angular Interview Question Set 14 Published at:- Angular Interview Question Set 15 Published at:-
R4R.co.in Team
The content on R4R is created by expert teams.