C Interview Questions And Answers

Categories: C Programming language

Q1:What is result of following code?
main() {
char *ch1=“rajesh”;
char *ch2;
ch2=(char*)malloc(20);
memset (ch2, 0, 20);
while(*ch2++ = *ch1++);
printf(“%s\n”,ch2);
}
Ans:empty string.
Q2:What is result of the following code?
main(){
int x=20,y=35;
x=y++ + x++;
y= ++y + ++x;
printf(“%d%d\n”,x,y);
}
Ans : 5794
Q3:What will be printed as the result of the following code?                                                            
main(){
int x=5;
printf(“%d,%d,%d\n”,x,x< <2,x>>2);
}
Ans: 5,20,1

Q4:What will be result of the following code?

#define swap(x,y) x=x+y;y=x-b;x=x-y;
void main(){
int a=5, b=10;
swap (a,b);
printf(“%d %d\n”,a,b);
swap2(a,b);
printf(“%d %d\n”,a,b);
}
int swap2(int x, inty){
int temp;
temp=x;
y=x;
x=temp;
return 0;
}
Ans: 10, 5
10, 5
Q5:What is result of following code?
main(){
char *ptr = ” Hi How r U?”;
*ptr++; printf(“%s\n”,ptr);
ptr++;
printf(“%s\n”,ptr);
}
Ans:Hi How r U?
i How r U?
Q6:What will be result of following code?

main(){
char s1[]=“HI”;
char s2[]= “How r u?”;
printf(“%s”,s1);
}
Ans:Hi

Q7:What will be result of following code?
main(){
char *ch1;
char *ch2;
ch1=(char *)malloc(25);
ch2=(char *)malloc(25);
strcpy(ch1,”Hi How R U”);
strcpy(ch2,“?”);
strcat(ch1,ch2);
printf(“%s”,ch1);
}
Ans:Hi How R U?


Q8: The following variable is available in file1.c, who can access it?
static int averg;
Ans: All the functions in the file1.c can access the variable. Because it is global variable.
Q9:What will be the result of the following code?
#define TRUE 1
while(TRUE)
{
printf("Hi how r u?");
}

Ans: Hi how r u?

Q10:What will be output of following code?
int x;
int modifyvalue()
{
return(x+=10);
}
int changevalue(int x)
{
return(x+=1);
}
void main()
{
int x=10;
x++;
changevalue(x);
x++;
modifyvalue();
printf("Ist output:%d\n",x);
x++;
changevalue(x);
printf("IInd output:%d\n",x);
modifyvalue();
printf("IIIrd output:%d\n",x);
}
Ans: Ist output:12 , IInd output:13 , IIIrd output:13

Top Blogs
Introduction to Implementation of Queue using Linked List Published at:- Input and Output Functions in C Published at:- Importance of C Programming Language Published at:- How does C Programming Language Work Published at:- History of C Language : Introduction to C Programming Language Published at:- Benefits of C language over other programming languages Published at:- C Language Interview Question and Answers Published at:- Pointer declaration in C ,Address operator Published at:- C Program example: Input a number and print sum of its digits Published at:- What values are printed when we run following? Published at:- C Interview Questions And Answers Published at:- Learn C Programming language with example Published at:- C Memory Management ! Dynamic memory allocation Published at:- Structure in C: Introduction Published at:- Loops in C Published at:- Example of Function with no return type and no argument Published at:- Functions with arguments and no return values. Published at:- Functions with arguments and return values -C Examples Published at:- Functions that return multiple values -C Example Published at:- Types of Function in C ! Library Function in C ! User Defined Function In C ! Function Definition Published at:- C Functions ! What is a Function Published at:-
R4Rin Team
The content on R4Rin.com website is created by expert teams.