AngularJS MCQ Quiz Questions with Answer

Categories: Angular Angular JS MCQ

AngularJS MCQ Quiz Questions with Answer

 

1) Which of the following statement is correct for AngularJS?

  1. AngularJS is an HTML framework
  2. AngularJS is a Java framework
  3. AngularJS is a JavaScript framework
  4. AngularJS is a SQL framework

Answer: C  

 

2) On which of the Architectural pattern AngularJS is based?

  1. Observer Pattern
  2. Decorator pattern
  3. MVC Architecture pattern
  4. MVVM Architectural pattern

Answer: D  

 

3) AngularJS is perfect for?

  1. SPAs
  2. MPAs
  3. DPAs
  4. CPAs

Answer: A  

 

4) Which of the following is the correct syntax for writing AngularJS expressions?

  1. (expression)
  2. {{expression}}
  3. {{{expression}}}
  4. [expression]

Answer: B  

 

5) Do AngularJS provide reusable components?

  1. Yes
  2. No

Answer: A  

 

6) Which of the following directive is used to bind the application data to the HTML view in AngularJS?

  1. ng-app directive
  2. ng-model directive
  3. ng-bind directive
  4. ng-init directive

Answer: C  

 

7) Which of the following statement is true about the lowercase filter?

  1. The lowercase filter converts a text to lower case text.
  2. The lowercase filter is a function that takes text as input.
  3. Both of the above.
  4. None of the above.

Answer: A  

 

8) Which of the following is an advantage of AngularJS?

  1. AngularJS code is unit testable.
  2. AngularJS provides reusable components.
  3. AngularJS uses dependency injection and makes use of separation of concerns.
  4. All of the above

Answer: D  

 

9) Which of the following statement is true about $dirty flag?

  1. $dirty flag is used to state that value has been changed.
  2. $dirty flag is used to state that the form has invalid data.
  3. Both of the above.
  4. None of the above.

Answer: A  

 

10) What is the use of Angular Controllers in the application?

  1. Angular controllers are used for controlling the data.
  2. Angular controllers are used for displaying the data.
  3. Both of the above are correct.
  4. None of the above is correct.

Answer:  A

Top Blogs
Angular and Node JS difference Published at:- The top 5 new features of Angular did you know Published at:- Introduction to AngularJS Published at:- Single-Page Applications and Bootstrapping the Application in Angular JS Published at:- Dependency Injection and AngularJS Routes Published at:- AngularJS Templates, Views, Models, Controllers Published at:- Integrating AngularJS with Other Frameworks Published at:- Testing AngularJS Applications in the IDE Published at:- End-to-End Testing with Protractor Published at:- AngularJS Views and Bootstrap Published at:- Adding a New Blog Controller Published at:- Adding a New Blog Template In Angular JS Published at:- Ways to Communicate with REST Services Published at:- Services and Business Logic and Handling User Authentication in Angular JS Published at:- Using Basic Authentication, Creating AngularJS Services, Holding User Credentials in Angular JS Published at:- AngularJS Security : why we are covering security in a book on AngularJS Published at:- MEAN Cloud and Mobile, Local Deployment and Installing Node.js, npm, and MongoDB in Angular Published at:- Angular 4 Questions - Angular 4 Quiz (MCQ) Published at:- AngularJS MCQ Quiz Questions with Answer Part 2 Published at:- AngularJS MCQ Quiz Questions with Answer Published at:- AngularJS MCQ Quiz Questions with Answer Published at:- Angular Interview Question Set 1 Published at:- Angular Interview Question Set 2 Published at:- Angular Interview Question Set 3 Published at:- Angular Interview Question Set 4 Published at:- Angular Interview Question Set 5 Published at:- Angular Interview Question Set 7 Published at:- Angular Interview Question Set 8 Published at:- Angular Interview Question Set 9 Published at:- Angular Interview Question Set 10 Published at:- Angular Interview Question Set 11 Published at:- Angular Interview Question Set 11 Published at:- Angular Interview Question Set 12 Published at:- Angular Interview Question Set 13 Published at:- Angular Interview Question Set 14 Published at:- Angular Interview Question Set 15 Published at:- React versus Angular What Would it be advisable for You Pick Published at:- 9 Advantages of Angular you really want to be aware if you have any desire to assemble Computerized Items Published at:- Compromises Between The Great And Terrible Sides Of Angular Development Published at:- Top 20 Angular 10 Inquiries Questions and Answer Published at:- 9 Advantages of Angular you want to be aware to assemble Advanced Items Published at:- Top 5 Elements Angular Favored Decision for Web Improvement Published at:-
R4R.co.in Team
The content on R4R is created by expert teams.