AngularJS MCQ Quiz Questions with Answer

Categories: Angular Angular JS MCQ

AngularJS MCQ Quiz Questions with Answer

 

1) Which of the following is true about the currency filter?

  1. A currency filter is used to format the text in a currency format.
  2. A currency filter is a function that takes text as input.
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: B 

 

2) Which of the following statement is true in the case of a controller in MVC?

  1. A controller is a software code that controls the interactions between the Model and View.
  2. A controller is a software code that stores the data.
  3. A controller is a software code that renders the user interface.
  4. All of the above.

Answer: B

 

3) Which of the following components can be injected as a dependency in AngularJS?

  1. Value
  2. Factory
  3. Constant
  4. Application Module

Answer: D

 

4) What is deep linking in AngularJS?

  1. Deep linking is an SEO-based technique.
  2. Deep linking refers to linking various views to the main page.
  3. Deep linking allows you to encode the state of an application in the URL so that it can be bookmarked.
  4. All of the Above

Answer: C 

 

5) AngularJS applications are a mix of which of the following technologies?

  1. HTML and PHP
  2. HTML and JavaScript
  3. HTML and TypeScript
  4. PHP and JavaScript

Answer: B

 

6) Which of the following template can be used to write AngularJS directives?

  1. Tag
  2. Attribute
  3. Class name
  4. All of the above

Answer: D

 

7) Which of the following statement is true in the case of $routeProvider?

  1. It is a service.
  2. It is a module.
  3. It is a component.
  4. None of the above.

Answer: A 

 

8) Which of the following statement justify the working of AngularJS?

 

  1. module is primarily used to create application modules.
  2. module is used to create AngularJS modules along with its dependent modules.
  3. Both A and B
  4. None of the above

Answer: C 

 

9) The [] parameter in the module definition is used to define dependent modules.

  1. TRUE
  2. FALSE
  3. Can be true or false
  4. Cannot say

Answer: A

 

10) In AngularJS, the $http service is used to make an Ajax call to the server.

  1. True
  2. False

Answer: A:

Top Blogs
Angular and Node JS difference Published at:- The top 5 new features of Angular did you know Published at:- Introduction to AngularJS Published at:- Single-Page Applications and Bootstrapping the Application in Angular JS Published at:- Dependency Injection and AngularJS Routes Published at:- AngularJS Templates, Views, Models, Controllers Published at:- Integrating AngularJS with Other Frameworks Published at:- Testing AngularJS Applications in the IDE Published at:- End-to-End Testing with Protractor Published at:- AngularJS Views and Bootstrap Published at:- Adding a New Blog Controller Published at:- Adding a New Blog Template In Angular JS Published at:- Ways to Communicate with REST Services Published at:- Services and Business Logic and Handling User Authentication in Angular JS Published at:- Using Basic Authentication, Creating AngularJS Services, Holding User Credentials in Angular JS Published at:- AngularJS Security : why we are covering security in a book on AngularJS Published at:- MEAN Cloud and Mobile, Local Deployment and Installing Node.js, npm, and MongoDB in Angular Published at:- Angular 4 Questions - Angular 4 Quiz (MCQ) Published at:- AngularJS MCQ Quiz Questions with Answer Part 2 Published at:- AngularJS MCQ Quiz Questions with Answer Published at:- AngularJS MCQ Quiz Questions with Answer Published at:- Angular Interview Question Set 1 Published at:- Angular Interview Question Set 2 Published at:- Angular Interview Question Set 3 Published at:- Angular Interview Question Set 4 Published at:- Angular Interview Question Set 5 Published at:- Angular Interview Question Set 7 Published at:- Angular Interview Question Set 8 Published at:- Angular Interview Question Set 9 Published at:- Angular Interview Question Set 10 Published at:- Angular Interview Question Set 11 Published at:- Angular Interview Question Set 11 Published at:- Angular Interview Question Set 12 Published at:- Angular Interview Question Set 13 Published at:- Angular Interview Question Set 14 Published at:- Angular Interview Question Set 15 Published at:- React versus Angular What Would it be advisable for You Pick Published at:- 9 Advantages of Angular you really want to be aware if you have any desire to assemble Computerized Items Published at:- Compromises Between The Great And Terrible Sides Of Angular Development Published at:- Top 20 Angular 10 Inquiries Questions and Answer Published at:- 9 Advantages of Angular you want to be aware to assemble Advanced Items Published at:- Top 5 Elements Angular Favored Decision for Web Improvement Published at:-
R4R.co.in Team
The content on R4R is created by expert teams.